top of page

HUURVOORWAARDEN

1. Betaling

De betaling dient te geschieden:

  • Contant in cash, vóór het lossen van het gehuurde materiaal.

  • Via overschrijving, waarbij het bedrag uiterlijk 3 dagen voor de plaatsingsdatum op onze rekening moet zijn bijgeschreven

 

2. Waarborg

Voor bepaalde attracties vragen wij een waarborg, zoals vermeld in onze prijstabellen. Deze waarborg wordt bij onze aankomst contant overhandigd en wordt zonder discussie teruggegeven bij de ophaling, op voorwaarde dat het uitgeleende materiaal geen schade heeft opgelopen.

3. Transport

Topsprong levert gratis in de regio Neerlinter, Linter, Oplinter, Hoeleden, Glabbeek, Zuurbemde, Wommersom, Drieslinter, Sint-Margriet-Houtem, Ransberg, Bunsbeek, Melkwezer, Kersbeek-Miskom, Tienen, Hakendover, Kapellen, Helen-Bos, Vissenaken, Orsmaal, Zoutleeuw, Neerhespen, Budingen, Kortenaken, Waanrode, Meensel-Kiezegem, Dormaal, Geetbets, Duras, Halen, Wilderen, Hoegaarden, Binderveld, Bekkevoort, Runkelen, Wever, Attenrode. Buiten deze regio wordt een transportprijs van 0,95 euro/km in rekening gebracht.

4. Plaatsingsmodaliteiten

Voor de plaatsing is een vrije doorgang van ongeveer 2 meter breedte vereist. Leveringen vinden niet binnenshuis plaats, tenzij er voldoende ruimte beschikbaar is. In dat geval dient de huurder extra hulp te bieden bij zowel de levering als de ophaling.

De huurder of een gemachtigde vertegenwoordiger moet aanwezig zijn op het afgesproken tijdstip en locatie. Eventuele vertragingen bij levering of ophaling geven de huurder geen recht op schadevergoeding. Wij streven ernaar om tijdig aanwezig te zijn.

De huurder dient 220V elektriciteit te voorzien. Het verlengsnoer moet volledig worden uitgerold om oververhitting te voorkomen.

Springkastelen worden alleen op een vlakke, zachte ondergrond zoals gras geplaatst, nooit op een ondergrond met stenen. Scherpe voorwerpen mogen niet op de springkastelen worden gebracht. Wij zorgen voor verankering, maar indien dit niet mogelijk is, dient de huurder zelf zandzakjes of vergelijkbare voorzieningen te treffen.

De blower van het springkasteel moet altijd vrij blijven en mag nooit worden afgedekt. De blower is waterbestendig en de toevoerbuis moet gestrekt zijn om oververhitting van de motor te voorkomen. Bij het uitschakelen van de motor moet deze volledig tot stilstand komen voordat deze opnieuw wordt gestart. De blowers kunnen geen zand verdragen; indien het springkasteel op zand moet worden geplaatst, moet de huurder zelf voor een geschikte ondergrond zorgen.

De plaatsing en afbraak van het springkasteel worden door ons verzorgd en mogen niet door de huurder worden gewijzigd vanwege de speciale vereisten. Het springkasteel moet schoon zijn voordat het wordt afgebroken.

 

5. Verantwoordelijkheid

Topsprong kan niet aansprakelijk worden gesteld voor ongevallen, schade aan elektrische installaties of ondergronden tijdens gebruik, op- en afbouw van de attracties. Een extra verzekering kan worden afgesloten om elk ongeval te dekken van opstelling tot afbraak.

Permanent toezicht door één of meerdere volwassenen is verplicht. Het is verboden om met meer dan 2 kinderen tegen muren te leunen of op muren en dwarsbalken te klimmen. Schoenen zijn niet toegestaan op de springkastelen en eten is verboden. Rondom het kasteel moet minstens 1 meter ruimte vrij zijn. Het voorste deel van het kasteel dient enkel als opstap en mag niet worden gebruikt voor springen.

Diefstal en eigen risico zijn de verantwoordelijkheid van de huurder na plaatsing en vóór de afhaling.

 

6. Aansprakelijkheid

De klant is verantwoordelijk voor eventuele schade of ongevallen veroorzaakt aan het gehuurde materiaal tijdens de hele huurperiode. Schade door abnormaal gebruik zal worden verrekend via de waarborg. Indien de waarborg ontoereikend is, wordt het saldo in rekening gebracht. Door het huren van één of meerdere items stemt de huurder in met alle huurvoorwaarden.

 

7. Slecht weer

Alle attracties kunnen op de ochtend van de plaatsingsdag geannuleerd worden bij zeer slecht weer (voorspellingen volgens KMI). Bij gewone regen kan het springkasteel opgeblazen blijven. Bij rukwinden of onweer moet het worden leeggelopen, de stroom uitgeschakeld en afgedekt met de meegeleverde zeilen. Zo voorkomt u schade door regen. Zodra het weer verbetert, moet het kasteel opnieuw worden opgeblazen om droog te worden. Laat het nooit leeglopen in de regen om schade te voorkomen. Kosten als gevolg van onvoldoende afdekking zijn voor rekening van de klant.

bottom of page