top of page

HUURVOORWAARDEN

1. Betaling

De betaling gebeurt

a) of contant in cash vooraleer het  gehuurde materiaal wordt afgeladen. 

b) of via overschrijving  waarbij het geld ten laatste 3 dagen voor de dag van plaatsing op onze rekening zichtbaar moeten zijn .

2. Waarborg

Voor verschillende attracties vragen wij een waarborg. De hoogte van dit bedrag staat steeds vermeld in de prijstabellen. Deze wordt  steeds cash overhandigd bij onze aankomst  en zal zonder enige discussie weer teruggegeven worden  wanneer bij ophaling én na controle blijkt dat het uitgeleende materiaal geen schade heeft opgelopen.

3. Transport

Topsprong levert zonder transportprijs springkastelen, opblaasbare attracties, opblaasbare glijbanen, minigolf, lasershooting, volksspelen, kop van jut, archery tag, knotshockey in Neerlinter, Linter, Oplinter, Hoeleden, Glabbeek, Zuurbemde, Wommersom, Drieslinter, Sint-Margriet-Houtem, Ransberg, Bunsbeek, Melkwezer, Kersbeek-Miskom, Tienen, Hakendover, Kapellen, Helen-Bos, Vissenaken, Orsmaal, Zoutleeuw, Neerhespen, Budingen, Kortenaken, Waanrode, Meensel-Kiezegem, Dormaal, Geetbets, Duras, Halen, Wilderen, Hoegaarden, Binderveld, Bekkevoort, Runkelen, Wever, Attenrode

Hier buiten wordt er slechts 0,95 euro/km aangerekend.

4. Plaatsingsmodaliteiten

Voor de plaatsing kan aanvangen hebben we een vrije doorgang nodig van ongeveer 2m breedte.  Leveringen gebeuren niet door het huis, tenzij er voldoende ruimte is. De huurder dient in dit geval extra hulp te voorzien, dit zowel  bij de levering als bij de ophaling.

De huurder, of een door hem aangestelde persoon, dient aanwezig te zijn op het afgesproken tijdstip en plaats. De huurder kan in geen geval een schadevergoeding eisen van de verhuurder bij eventuele vertraging bij levering of ophaling. Wij streven er maximaal naar om tijdig aanwezig te zijn.

De huurder dient elektriciteit van 220V te voorzien. Zorg ervoor dat het verlengsnoer steeds volledig uitgerold is om oververhitting te voorkomen.

Springkastelen worden steeds op een vlakke, zachte ondergrond, liefst gras, geplaatst.  Nooit  op een ondergrond bezaaid  met stenen. Zorg er ook voor dat er geen scherpe voorwerpen mee op de springkastelen gaan.

Wij zorgen voor verankering. Indien dit onmogelijk is op de plaats waar het springkasteel moet komen dient de huurder zandzakjes of iets dergelijks te voorzien.

De blower van het springkasteel dient altijd vrij te blijven en mag zeker nooit afgedekt worden. De blower is  bestand tegen water. De toevoerbuis moet steeds gestrekt zijn. Dit zorgt voor maximale springcapaciteit en voorkomt oververhitting van de motor. Wanneer de motor wordt afgezet mag deze pas opnieuw gestart worden nadat hij volledig tot stilstand gekomen is. De blowers verdragen geen zand. Indien hij toch op zand geplaatst moet worden zal de huurder zelf voor een grote en voldoende brede plank of iets dergelijks moeten zorgen.

Een kasteel wordt steeds door ons geplaatst en afgebroken en mag dus in geen geval door de verhuurder verplaatst worden of door hem worden afgebroken (gezien de speciale eisen hieraan verbonden).  Het springkasteel moet proper zijn vooraleer het wordt afgebroken.

 

5. Verantwoordelijkheid

Topsprong kan niet verantwoordelijk worden gesteld voor gebeurlijke ongevallen tijdens het gebruik, de op- en afbouw, schade aan elektrische installaties of ondergronden.

U kan een extra verzekering afsluiten die elk ongeval dekt vanaf opstelling tot afbraak van de attracties.

Permanent toezicht door één of meerdere volwassenen is verplicht. Plaats de opening van het springkasteel zo dat dit mogelijk is.

Laat het springkasteel nooit luchtledig lopen terwijl er nog kinderen op spelen. Het is verboden om met meer dan 2 kinderen tegen muren te leunen. Ook is het verboden om op muren en dwarsbalken te klimmen en zeker niet op daken van de springkastelen.

De springkastelen nooit betreden met schoenen. Op de kastelen is het ten strengste verboden om te eten.

Rond de omtrek van de kastelen moet minstens 1m tussenruimte voorzien zijn met andere objecten.

Het voorste deel is enkel als opstap. Omwille van veiligheidsredenen mag hier dus ook niet op gesprongen worden.

Het is evident dat diefstal en eigen risico onder de verantwoordelijkheid van de huurder vallen éénmaal de plaatsing is gebeurd en voor de afhaling.

 

6. Aansprakelijkheid

De klant is verantwoordelijk voor eventuele schade/ongevallen veroorzaakt aan het gehuurde materiaal tijdens de ganse huurperiode. Schade die wordt aangericht door abnormaal gebruik van het materiaal zal worden aangerekend aan de klant via het aanspreken van de waarborg. Indien deze borg de schade niet voldoende dekt zal het saldo in rekening worden gebracht. De huurder gaat akkoord met alle huurvoorwaarden wanneer hij/zij 1 of meerdere zaken huurt.

7. Slecht weer

Al de attracties kunnen op de ochtend van de plaatsingsdag nog geannuleerd worden. Dit enkel in geval van zeer slecht weer.  (voorspellingen KMI gelden als maatnorm) Andere redenen komen niet in aanmerking  en zullen bijgevolg tot kosten leiden.

Bij gewoon regenweer laat je het springkasteel opgeblazen staan.  Bij rukwinden of onweer laat je het springkasteel luchtledig lopen, de stroom uitschakelen en de blower op het droge plaatsen. Het springkasteel naar binnenplooien en de meegeleverde zeilen over het kasteel leggen. Zo voorkom je dat er geen water inloopt.

BELANGRIJK: zo snel mogelijk wanneer het beter weer wordt het kasteel weer opblazen. Het blaast zichzelf weer droog. Laat het nooit luchtledig in de regen liggen. Wanneer u het kasteel niet goed heeft afgedekt en er schade is ontstaan worden alle nodige kosten doorgerekend aan de klant.

bottom of page